25 jan

Nyolc új modellel egészült ki az Intel Xeon D termékcsalád

Nyolc új modellel egészült ki az Intel Xeon D termékcsalád

Az Intel idén márciusban mutatta be a nagy sűrűségű szervereket célzó Xeon D modelleket, pontosabban két megoldást, amelyek így is nagy sikert arattak, de a megcélzott piacokon belül sem volt minden területre ideális a paraméterezésük, amely részben tervezett volt, mivel az Intel elsődlegesen a dinamikus webkiszolgálókat célozta meg velük, és használhatók voltak vállalati tároló rendszerekbe is. Azonban az utóbbiban nem túl ideálisak ahogyan a hálózati és kommunikációs területekre sem. Az X550 típusjelzés alatt a Xeon D lapkában található integrált X557 hálózati kontroller különálló formában is hozzáférhetővé vált. Két 10 gigabites portot kínál a költséghatékony, PCle 3.0 és PCle 2.1 támogatásával elérhető vezérlő.

A most bemutatott nyolc új modell az említett hiányosságok szempontjából javít, így a tárolórendszerekbe és hálózati területekre tervezett opció is ezek között van.

A hálózati műveletek gyorsítása szempontjából a hálózati és kommunikációs területekre kínált megoldások előnyét a Rangeley kódnevű fejlesztésben már debütált DPDK (Data Plane Development Kit) és a QuickAssist jelenti.

A vállalati tárolórendszerekbe szánt modellek az ISA-L (Intel Storage Acceleration Library) és az SPDK (Storage Performance Development Kit) fejlesztőcsomagot kapják meg amely az adattárolással kapcsolatos műveleteket gyorsítja, míg az utóbbi alternatív linuxos meghajtókat fejleszti.

Az Intel, az FM10000 termékcsaládba sorolt többcsatornás hálózati vezérlőt mutatta be,amely 36 Ethernet csatornát kínál, ezeket megfelelően csoportosítva akár a 100 gigabites portokra is szert lehet tenni.

Továbbá bemutatkozott az X550-es 10 gigabites Ethernet vezérlő is, amely lényegében a Xeon D modellekbe integrált megoldás különálló formában. A sorozat tagjai típustól függően több 1,10,25,40,100 gigabites portot kínálhatnak.

A közeljövőben befuthat három olcsóbb Pentium modell, jövő év első negyedévében pedig 12 és 16 magos variánsok érkeznek.

vissza
Megosztás

© 2019 Propulsion Kft. Minden jog fenntartva.